De waarheid over mijn opa's koffie

De waarheid over mijn opa’s koffie

Toen ik zes jaar oud was, zou mijn opa mij en mijn tweelingbroer meenemen om met hem te werken. Opa werkte ’s nachts als bewaker, dus het was helemaal geen moeite voor hem om ons te laten gaan werken met hem. En het was gewoon met z’n drieën, zo onnodig te zeggen, mijn opa liet ons gek worden! En ik weet zeker dat we hem ook gek hebben gemaakt.

We hadden de beste opa ter wereld, zolang we het mam niet vertelden, liet hij ons zweren, we konden praten over seks, of iets anders waar we over wilden praten, en het enige waar mama gek van zou zijn geworden als ze wist dat hij ons liet, KOFFIE drinken!

Dat begon een brand die nog steeds brandt vandaag. Mijn opa stelde me voor aan het grootste drankje ooit. En toch elke keer als ik een kopje koffie neem, denk ik aan die speciale tijden. Maar toen dronk ik koffie omdat volwassenen het dronken en mam ons het niet liet drinken omdat het niet goed voor ons was. Ik drink om verschillende redenen, nu. Het is echt niet zo slecht voor je als je denkt.

Ik heb veel onderzoek gedaan naar koffie, en drinken is niet zo slecht

Voor jou, helemaal niet, tot mijn verbazing.

Wat zou je zeggen als ik je vertelde dat er een natuurlijk elixer was dat je risico op diabetes, darmkanker of de ziekte van Parkinson zou kunnen verlagen? Je zou denken dat ik gek was, toch? Het is waar.

Onderzoekers van De Universiteit van Harvard volgden gegevens over meer dan 126.000 mensen voor 18 jaar, en wat zij vonden zou heck uit u verrassen. Het onderzoek bleek dat het drinken van een tot drie kopjes cafeïnehoudende koffie per dag diabetes kan verminderen door enkele cijfers. Maar, het drinken van zes of meer kopjes koffie per dag gesneden mannen risico’s met 54% en meer dan 30% bij vrouwen. Hoe meer koffie je drinkt, hoe beter het voor je is.

Hier is iets anders dat je misschien niet weet. Bij mannen, het drinken van sperma sterker. De studies tonen aan dat koffieconsumptie maakt sperma zwemmen sneller en zwemmen een langere afstand. Koffie is eigenlijk gekoppeld aan onvruchtbaarheid. Dit is een misvatting.

Hier zijn nog een paar punten die ik heb gevonden zeer interessant voor u om te lezen. Net als zowel zwarte als groene thee bevat koffie antioxidanten, die de celmutatie kunnen helpen die tot kanker kan leiden.

Verrassend- gezien het feit dat koffie kan een migraine trigger-de cafeïne kan genezen hoofdpijn. Het is een van de ingrediënten in sommige pillen, omdat het verhoogt de kracht van aspirine en andere pijnstillers met maar liefst 40%.

Koffie consumptie is ook een hersenen stimulerend middel. Als koffie is een stimulerend middel, het kan helpen bij concentratie. Vorig jaar dr Chiara Trombetti, van de geesteswetenschappen Gavazzeni instituut in Italië, ging zo ver dat suggereren dat een ochtend kopje melkachtige koffie kan slaperige schoolkinderen krijgen een goede start. Echter, dat is onwaarschijnlijk te worden herhaald door voedingsdeskundigen hier, die aanbevolen voldoende slaap en goede voeding als betere manieren om te gaan met de mentale eisen van de hersenen.

Koffie bevordert zelfs de gezondheid van de lever! Hoewel artsen het verband niet kunnen verklaren, hebben studies aangetoond dat koffiedrinkers minder kans hebben op leverziekte, waaronder levercirrose.

Koffie consumptie vermindert zelfs de noodzaak voor een operatie op galstenen. Vrouwen zijn twee keer zo waarschijnlijk als mannen om galstenen te ontwikkelen. In een studie, vrouwen die dronken vier kopjes koffie per dag waren 25% minder kans op een operatie nodig voor galstenen dan vrouwen die geen koffie drinkers.

Koffie consumptie kan eigenlijk goed zijn voor de huid. Cafeïne bleek de microcirculatie te verbeteren wanneer toegepast op de huid in een studie, waardoor cellulitis er beter uitzien.

Ik weet zeker dat mijn opa niet met al deze informatie rekening heeft gehouden toen hij ervoor koos om koffiedrinker te worden. In feite weet ik dat hij niet, hij koos koffie omdat hij het leuk vond, maar hij is bijna 90 jaar oud nu, en ik zou graag denken dat zijn overmatige koffie consumptie had een beetje te maken met hem nog steeds rond, maar in ieder geval, ik ben nog steeds blij dat hij is.

Zoals altijd, ik hoop dat je dit artikel gevonden zowel informatief en onderhoudend. Dank u voor het lezen, en moge GOD zegene u altijd, en in altijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.